Naleśniki Chiquita
60 min. / 4 osoby

Zmieszać jajka, proszek do pieczenia, mleko i sól. Odczekać 30 minut. W tym czasie obrać imbir, papryczkę chili przekroić na pół i usunąć pestki, a następnie drobno pokroić jedno i drugie.  Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć cienkie paski warzyw. Dodać sól, pieprz, imbir i papryczkę chili do smaku, pod koniec zmieszać z plasterkami banana. Potem  usmażyć z ciasta cienkie naleśniki, a warzyw użyć jako nadzienie.

Składniki:

Ciasto:
  • 2 jajka
  • 100 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • oliwa do smażenia
 
Nadzienie:
  • 4 banany Chiquita
  • 1 duża marchew
  • 150 g selera
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 200 g zielonej kapusty
  • 20 g imbiru
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • sól i pieprz